Today: 24.May.2018
Советот на општина Битола ја усвои „Стратегијата за развој на волонтерството во општина Битола 2015 – 2018“ Featured
18.Feb.2015
Rate this item
(0 votes)

Во рамките на проектот „Граѓаните во акција -  Локални волонтерски стратегии“, на МКЦ-Битола, Советот на општина Битола на својата седница одржана на 29 јануари 2015 година ја усвои „Стратегијата за развој на волонтерството во општина Битола 2015 – 2018“.

Се очекува документот да биде основа за стимулирање на волонтерски активности на локално ниво и поддршка на волонтерските организации да дејствуваат како посредници помеѓу граѓаните (волонтери) и можностите за волонтирање во локалните заедници. Креираната локална волонтерска стратегија ќе им помогне на локалните власти во напорите за социјален и економски развој на локалната заедница и ќе придонесат за одржлив развој на волонтерството во општина Битола.

Документот можете да го превземите тука.

Проектот е имплементиран од Младински културен центар – Битола и партнерските организации Институт за развој на заедницата – Тетово и Совет за превенција против малолетничка деликвенција – Кавадарци и е поддржан од Амбасадата на САД во Република Македонија.

 

Read 1138 times Last modified on Monday, 08 August 2016 14:01