Today: 18.Jun.2018
Волонтери на Обединетите Нации
29.May.2014
Rate this item
(0 votes)

Програмата за Волонтери на Обединетите Нации (UNV) дава придонес за градење на мир и развој преку волонтерска работа низ целиот свет.

Секоја година се ангажираат преку 7.700 волонтери, од кои преку 80% доаѓаат од земјите во развој. Волонтерите се вклучени и како поддршка на мировните и хуманитарните мисии на ОН.

Со седиште во Бон, Германија UNV се активни во над 130 земји во светот.

 

Повеќе информации на следниот линк: www.unv.org

 

UNV има и систем за поддршка на виртуелното волонтирање кој ги поврзува развојните граѓански организации со илјадници онлајн волонтери кои можат да понудат услуги или совети преку интернет.

Повеќе информации на следниот линк:  https://www.onlinevolunteering.org/en/index.html

Read 1588 times Last modified on Tuesday, 03 June 2014 14:07